Sen den började snöa kraftigt i Stockholm natten till den 5 december har vi haft en hektiskt period. Flera arbetslag har varit igång dag och natt, för att skotta av taken och garantera säkerheten och framkomligheten för gångtrafikanter och bilister på gatan. Taken har även behövt avbelastning från den stora mängden snö.

Jobben har varierat från stora till små. Allt från personer som fått sina bilar inplogade till stora industritak på flera 1000 kvm som behövdes röjas av från all snö. De allra vanligaste arbetet har dock, som vanligt, varit takskottning i Stockholms innerstad.

Trots att telefonen ringt oavbrutet, mailboxen svämmat över och det varit mycket att göra. Har vi lyckats hinna med alla jobbet inom 24h men oftast samma dag – vilket alltid är vår målsättning.

Vi har även fått in över 200 jobbansökningar men måste tyvärr meddela att vi inte är i behov av extrapersonal. Först och främst har vi redan en erfaren och gedigen arbetsstyrka som jobbat tillsammans i flera år. Sen om man ska syssla med takskottning på hög höjd bör man ha mycket god fysik och erfarenhet från tak innan samt vara licensierad takskottare av Plåtslageriernas Riksförbund, PLR. Takskottning är faktiskt ett yrke få klarar av.

Nu under jul och nyårshelgen har vi – som vanligt – öppet 24h timmar om dygnet!