Tillskillnad mot vintern 2012 – 2013 så var fjolårets ganska snöfattig, förutom några enstaka dagar här och där. Även årets vinter började milt med en näst intill snö-lös december i Stockholm. Men så ändrade sig plötsligt vädrets makter och det började snöa ordentligt i mitten av januari.

Även om det var ett tag sedan det var takskottning senast så var vi på alerten och kunde genast rycka ut för att göra stadens tak och gator säkra från den stora mängden snö, som annars lätt kan orsaka skador både på fast egendom och för tredje man nere på marken.

Snöskottning

Vi hade ett par intensiva veckor med flera arbetslag som var ute dagligen från tidig morgon till sen kväll. Först och främst var det takskottning i förebyggande syfte för att skydda mot nedfallande snö och is, men vi utförde öven flera uppdrag där vatten hade börjat läcka in i lägenheter eftersom att taken var i dåligt skick.

På gator med mycket gångtrafik såsom Götgatan och Vasagatan var det viktigt att skotta taken på förmiddagarna och efter lunch för att kunna utföra jobben snabbt och störa trafiken så lite som möjligt.

Snöskottning

Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar tar sitt ansvar och ser till att taken blir skottade, men det finns tyvärr de som inte gör det och vi bevittnade flera olykor där folk fick snö i huvudet.

Just nu håller sig temperaturen över nollstrecket i Stockholm men vi är alltid redo att tycka ut igen om vädret skulle ändras!

One thought on “Alltid Redo!

  1. Hej mitt tak är jettesnåigkt… kan ni hjälpa på mig. Bor i fittjaet, finaste. Tack. Kan vi byta på tjänster? Jag är Tand doktor

Kommentera